Creditele cu istoric negativ au, in general, valori mai mici decat alte tipuri de credite, fiindca institutia financiara isi asuma un risc mai mare, persoana creditata nefiind tocmai bun platnica.

Inainte de toate o sa definim ce inseamna Credit cu Istoric Negativ: Un credit cu istoric negativ face referire la un tip de credit rapid care se acorda de catre Institutiile Financiare chiar daca aparem in Biroul de Credit cu istoric negativ, adica cu alte credite care nu au fost platite la timp.

Creditele cu istoric negativ au, in general, valori mai mici decat alte tipuri de credite, fiindca institutia financiara isi asuma un risc mai mare, persoana creditata nefiind tocmai bun platnica.

Este important de stiut faptul ca firmele care ofera credit cu istoric negativ vor aplica o dobanda mai mare fata de cum ar aplica la o persoana cu istoric pozitiv, tocmai datorita riscului in plus pe care si-l asuma.

Cu toate acestea, daca ne documentam suficient de bine putem gasi si institutii care ofera dobanzi accesibile.

Exista mai multe modalitati prin care poti evita creditele cu dobanzi mari:

Cerceteaza piata: Inainte de a lua un credit, asigura-te ca ai facut o cercetare exhaustiva a pietei si ai comparat ofertele diferitelor institutii financiare. Exista credite cu dobanzi mai mici decat media pietei, asa ca nu te grabi sa iei prima oferta pe care o vezi. Site-ul

CreditRapidFaraAnaf.ro ofera o lista cu cele mai avantajoase IFN-uri care ofera credit cu istoric negativ.

Foloseste un calculator de credite: Acestea te ajuta sa afli cat vei plati la sfarsitul perioadei de creditare, in functie de dobanda, suma si perioada. Astfel, poti alege cea mai avantajoasa oferta pentru tine.

Negociaza dobanda: Uneori, institutiile financiare sunt dispuse sa negocieze dobanda, mai ales daca esti un client fidel sau ai un istoric bun de credit. In cazurile in care suma imprumutata este destul de mare, atunci este posibil sa accepte negocierea dobanzii, chiar daca ai un istoric negativ.

Nu intarzia plata ratelor: Daca platesti ratele la timp, atunci nu vei avea penalizari sau costuri suplimentare.

Foloseste garantii sau co-debitori: Daca poti oferi garantii sau co-debitori, atunci este posibil sa primesti o dobanda mai mica, deoarece riscul pentru institutia financiara este mai mic.