noutati

 • Newsletter

  • Rectors’Conference of the Swiss Universities
  • EURAXESS researchers in motion

  Evenimente / Noutati

  Sciex Closing Conference

  In data de 25 septembrie 2015, o delegatie a UEFISCDI a participat  la Conferinta de inchidere a Programului de burse Sciex-NMSch, organizata la ETH Zurich, de catre institutia elvetiana coordonatoare a programului (swissuniversities). Concentrata, in principal, pe diseminarea rezultatelor stiintifice obtinute in cadrul Programului Sciex, conferinta a urmarit impactul pe care acest program il are asupra carierei tinerilor cercetatori, obtinerea progresului stiintific si inovarii, stabilirea sau intarirea relatiilor institutionale. Prezenta Romaniei la eveniment a fost evidenta atat prin prezentari ale bursierilor si mentorilor, sesiunea de postere si, nu in ultimul rand, prin participarea Directorului General al UEFISCDI ca invitat, in cadrul unui panel de discutii, alaturi de ambasadorul UE si ambasadorul Bulgariei in Elvetia, presedintele Sciex Steering Committee si directorul adjunct al Departamentului Relatii Internationale din cadrul Swiss National Science Foundation.

  Mai multe detalii: link si link

  Flashback 2009-2013
  Programul Sciex a publicat cu ocazia incheierii celui de-al 150-lea proiect, un flashback pe perioada 2009-2013. Acest document oferă o imagine de ansamblu cu privire la punerea în aplicare a Programului de Sciex, incepand cu anul 2009. Date cu privire la satisfacția bursierilor și mentorilor, informatii cu privire la perspectivele deschise printr-o bursa Sciex, sunt furnizate prin grafice si date precise, intr-o forma extrem de prietenoasa.

  Kaleidoscopic impressions of the Sciex Programme – 16 octombrie 2013
  In data de 16 octombrie 2013 a avut loc la Universitatea din Zurich cel de-al treilea eveniment adresat bursierilor din cadrul SCIEX-NMSch . La invitatia organizatorilor, dl Adrian Curaj, directorul general UEFISCDI, a participat ca speaker la sesiunea “Perspectives of the New Member States: voices from Romania and the Slovak Republic”.
  In cadrul conferintei au fost prezentate 22 de postere, din care 10 au apartinut bursierilor romania din urmatoarele domenii: “Philosophy, Psychology, Educational Science and Religious Sciences”, “Legal and Social sciences, Economics”, “Linguistics and Literature”, “Chemistry”, “Engineering Sciences”, “Basic Biological Research”.
  Agenda si prezentari
  Sciex Fellows Poster session
  Galerie foto
  Press echos:Article from Anna Chudozilov, Deputy editor in chief, NZZ Campus (in German only)

  Lansarea competitiei Sciex. NMS – 1 septembrie 2013
  In data de 1 septembrie 2012 a avut loc lansarea competititiei pentru burse doctorale si postdoctorale Sciex.NMS.
  Mai multe detalii aici.
  Rezultatele competitiei septembrie 2013 aici.

  Sciex project linked to crucial discovery!
  Within the Sciex framework and collaboration between the University of Geneva (CH) and the University of Bialystok (PL), a team of astronomers made an important discovery of a super-Jupiter … more

  Impressions of the second Sciex Fellows’ Event – 22 octombrie 2012
  In data de 22 octombrie 2012 a avut loc la Lausanne, Elvetia, cea de-a doua conferinta organizata in cadrul SCIEX-NMSch dedicata participantilor la acest program (junior researchers si mentori), intitulata “Sciex Fellows Event”.
  Agenda si prezentari
  Galerie foto

  Lansarea competitiei Sciex. NMS – 1 septembrie 2012
  In data de 1 septembrie 2012 a avut loc lansarea competititiei pentru burse doctorale si postdoctorale Sciex.NMS.
  Mai multe detalii aici.
  Rezultatele competitiei septembrie 2012 aici.

  Info-day 17 ianuarie 2012
  In vederea prezentarii celei de-a doua competitii Burse de Cercetare RO-CH, Consiliul National al Cercetari Stiintifice – Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (CNCS-UEFISCDI) impreuna cu Rectors’ Conference of the Swiss Universities (CRUS) au organizat in data de 17 ianuarie 2012, la Bucuresti (Academia de Studii Economice, Sala Aula), un eveniment de tip Info–day. Evenimentul s-a bucurat de prezenta a 93 de participanti.
  Agenda
  Prezentari
  Galerie foto 1; Galerie foto 2

  Lansarea competitiei Sciex. NMS – 1 ianuarie 2012
  In data de 1 ianuarie 2012 a avut loc lansarea competititiei pentru burse doctorale si postdoctorale Sciex.NMS.
  Mai multe detalii aici.
  Rezultate competitie ianuarie 2012 aici.

  Impressions of the first Sciex Fellows’ Event – 19 octombrie 2011
  In data de 19 octombrie 2011 a avut loc la Berna, Elvetia, prima conferinta organizata in cadrul SCIEX-NMSch dedicata participantilor la acest program (junior researchers si mentori), intitulata “Sciex meets its Fellows”.
  Agenda si prezentari
  Galerie foto

  Lansarea competitiei Sciex. NMS – 1 septembrie 2011
  In data de 1 septembrie 2011 a avut loc lansarea competititiei pentru burse doctorale si postdoctorale Sciex.NMS.
  Mai multe detalii aici.
  Rezultatele competitiei septembrie 2011 aici.